Παραγωγοί

Παραγωγοί

Πληροφορίες για τους παραγωγούς.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ

Η οικοτεχνία στη Γλυκόβρυση Λακωνίας ιδρύθηκε το 2005 από 2 φίλους, τον Λάμπρο Πολυμενάκο και τον Χρήστο Παρδάλη, αξιοποιώντας τις παραδοσιακές συνταγές των οικογένειών τους. Με επιλεγμένες πρώτες ύλες, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοστυμμένους χυμούς, φρέσκα αυγά και γάλα, παράγουν μια σειρά συμβατικών αλλά και βιολογικών προϊόντων που ξεχωρίζουν για τη ποιότητά τους.

Στο σύγχρονο εργαστήριο παρασκευάζονται μεταξύ άλλων, εικοσιτέσσερα είδη ζυμαρικών και δεκαοχτώ είδη κουλουριών. Το 2010 τους απονεμήθηκε από τον Γαστρονόμο βραβείο ποιότητας για τη δημιουργική ενασχόληση και προσφορά τους στον κλάδο των τροφίμων.

Δείτε εδώ όλα τα ποριόντα της ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ

ΖΕΑΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες παραγωγούς βιολογικών προϊόντων. Με ιδιόκτητα κτήματα, συσκευαστήρια και πλήθος μοναδικών αγαθών στο Δίλοφο Λάρισας, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στον χώρο. Η βιο-ποικιλότητα και η βιο-ισορροπία που επικρατεί στα κτήματα σε ένα εκπληκτικό μέρος της Ελλάδας, αποτελούν εγγύηση για την ικανοποίηση και των υψηλότερων προσδοκιών. Επιπρόσθετα, το δαιμόνιο του Γιώργου Αντωνόπουλου τον οδήγησε στην ανακάλυψη πλήθους ευεργετικών για το ανθρώπινο σώμα σπόρων και καρπών, που η καλλιέργεια τους είχε εγκαταληφθεί ως "μη επικερδής" με αποκορύφωμα τον σπόρο ΖΕΑ.

ΖΕΑ: Το αρχαιότερο γνωστό δημητριακό στον άνθρωπο. Δείγματα του βρέθηκαν σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον ελληνικό χώρο με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12.000 έτη π.Χ. Αποκαλείται μαγνήτης της ζωής. Οι έρευνες έδειξαν ότι η Ζέα περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο από τα άλλα δημητριακά. Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Περιέχει δε υψηλά ποσοστά του αμινοξέος λυσίνη που καθιστά τα ζυμαρικά που παράγονται από τη Ζέα, ιδιαίτερα εύπεπτα.Τα δημητριακά Ζέας συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι απορροφώνται αργά και απελευθερώνουν μικρή ποσότητα γλυκόζης στο αίμα. Έτσι, μαζί με τις φυτικές ίνες, αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και διατηρούν το αίσθημα της πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ρυθμίζουν καλύτερα τη γλυκόζη στο αίμα, με αποτέλεσμα να αποτελούν όπλο στην πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Δείτε εδώ όλα τα διαθέσιμα προιόντα

ΜΕΛΙ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η παράδοση της οικογένειας Αθανασίου Δημακόπουλου στο χώρο της μελισσοκομίας ξεκινά περί το 1957. Πρώτος ο κύριος Θανάσης αποφασίζει να ασχοληθεί με τη μέλισσα και τα προϊόντα της στη Στεμνίτσα, τόπος καταγωγής του, καθώς η περιοχή αλλά και όλη η Αρκαδία φημίζεται για τα πλούσια βοσκοτόπια μελισσών.

Με φυσικές-βιολογικές μεθόδους παράγουν το μέλι, τη γύρη, το βασιλικό πολτό, την πρόπολη, το κερί και όλα τα φυσικά και αναγκαία προϊόντα των μελισσών προς τον άνθρωπο. Η μεταφορά των μελισσών σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, επιτρέπει τη συλλογή του μελιού από διαφορετικά μελιτώματα και άνθη δημιουργώντας αυθεντικές γεύσεις αλλά και ένα φυσικό φαρμακείο που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό. Από το 2007, που είναι πιστοποιημένος από τη ΔΗΩ, τετρακόσια μελίσσια τού δίνουν ετησίως περίπου 8 με 10 τόνους μέλι, διάφορων ποικιλιών. Εξαιρετικές διακρίσεις και βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικού Μελιού, BIOLMIEL 2012

Δείτε εδώ όλα τα προιόντα ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

 

ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

ΣΑΛΤΣΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ

Η Οικοτεχνία Παπαγιαννίδη λειτουργεί από το 2001 στη Μυτιλήνη και παράγει μαρμελάδες και σάλτσες με σκοπό να ξαναφέρει στο τραπέζι μας αγνές, παραδοσιακές, ξεχασμένες αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις με πολύ μεράκι και φροντίδα για υψηλής ποιότητας προιόντα. Με συνταγές που κρατάνε από το 1895 και με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα συσκευασίας και ελέγχου προιόντων, κατορθώνει να παντρέψει τη παράδοση με τη τεχνολογία στον πιο σύγχρονο αλλά παράλληλα παραδοσιακό τρόπο παραγωγής μαρμελάδας και σάλτσας.

Τα προϊόντα του έχουν κατακτήσει χρυσό, αργυρά και χάλκινα μετάλλια στο Λονδίνο στο Great Taste of Awards. Αναδεικνύει και χρησιμοποιεί μόνο προϊόντα της Λέσβου και Χίου και κάθε βαζάκι είναι μια ξεχωριστή περίπτωση αφού οι γευστικές δοκιμές γίνονται από το ζεύγος Παπαγιαννίδη στο σπίτι τους πριν αποφασιστεί η παραγωγή των νέων προιόντων, ενώ και όγκος της κάθε παρτίδας είναι μικρός ώστε να δίνει τη δυνατότητα για καλύτερη ποιότητα και καλύτερο έλεγχο τελικού προϊόντος.

Η πρώτη μαρμελάδα που παρασκευάστηκε ήταν συνδυασμός πορτοκαλιού, μανταρινιού και λεμονιού, η οποία, μάλιστα, βραβεύτηκε στο Λονδίνο στο διαγωνισμό “Great Taste Award”. Αξιοποιώντας την οικογενειακή έκταση με εσπεριδοειδή, η γκάμα των προιόντων εμπλουτίστηκε με νέες πρωτότυπες μαρμελάδες αποσπώντας διεθνή βραβεία και κριτικές εκτός από τη μαρμελάδα με πορτοκάλι, μανταρίνι και λεμόνι, και ο συνδυασμός φρούτων του δάσους με μέλι αλλά και το πρωτότυπο προϊόν με βατόμουρο και ούζο.Σε όλες τις μαρμελάδες υπάρχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φρούτο (πάνω από 68%) και δεν γίνεται χρήση συντηρητικών, χρωμάτων και υποκατάστατων ζάχαρης.

Η φαντασία ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στις σάλτσες της οικοτεχνίας Παπαγιαννίδη: η σάλτσες ντομάτα με πορτοκάλι, ντομάτα με φράουλα, ελιά με ούζο, αλλά και η σάλτσα στιφάδο, βραβευμένες στο “Great Taste Award” και ταξιδεμένες σε πολλές χώρες του κόσμου αντιπροσωπεύοντας επάξια την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Όλα τα προϊόντα της οικοτεχνίας θεωρούνται φρέσκα, αφού δεν έχουν συντηρητικά και πρέπει να καταναλώνονται εντός δεκαοκτώ μηνών. Η σάλτσες συσκευαζόνται σε γυάλινα βαζάκια των 380γρ. και οι μαρμελάδες σε αυτά των 480γρ.

Δείτε εδώ όλα τα διαθέσιμα προιόντα

 

ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΞΙΔΙ

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την αξιοποίηση 80 περίπου στρεμμάτων ιδιόκτητων αμπελώνων αγιωργίτικου βιολογικής καλλιέργειας στη ζώνη ΟΠΑΠ Νεμέας. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, παράγονται προϊόντα χωρίς τη χρήση συντηρητικών και πρόσθετων, αποκλειστικά από βιολογικά σταφύλια, σύμφωνα με σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001:2000 και ΙSO 22000. Βαλσάμικο από αγιωργίτικο, παλαιωμένο για 3 χρόνια σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και Γλυκόξιδο, το οποίο συνδυάζει το ξύδι με το πετιμέζι, με φρουτώδη γλύκα για πιο δυνατές βινεγκρέτ, είναι μερικά από τα πιο αξιόλογα της ελληνικής αγοράς.

Η πλούσια γκάμα συμπληρώνεται με βιολογικά ξύδια από ροδίτη, ροδίτη με θυμάρι και από αγιωργίτικο με σκόρδο και βασιλικό καθώς και εξαιρετικό πετιμέζι. Τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ.

Δείτε εδώ όλα τα προιόντα ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΟΣΠΡΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝΟΣΠΡΙΑ ΜΑΚΑΤΣΕΛΟΣ

Με έδρα τον Λευκώνα Πρεσπών, όπου παράγονται τα φημισμένα φασόλια Πρεσπών, ο Χρήστος Μακατσέλος καλλιεργεί με παραδοσιακό τρόπο 3 ποικιλίες: Πλακέ, Μεγάλα (γίγαντες), και μαύρα. Με επίπονη και προσωπική εργασία, γνώση και αγάπη ώστε τα προϊόντα να είναι απευθείας από την Πρεσπιώτικη γη, με όλα τα θρεπτικά στοιχεία, αγνά, ανόθευτα, ποιοτικά, χωρίς συντηρητικά φάρμακα, λεύκανσης ή οτιδήποτε άλλο, καθαρίζονται στο χέρι και συσκευάζονται. Τα φασόλια ανήκουν στην κορυφή της διατροφικής Μεσογειακής Πυραμίδας. Η κατανάλωση οσπρίων, έχει αποδειχθεί ότι έχει εξαιρετικά ωφέλιμη δράση στον οργανισμό μας. Αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και διαιτητικών ινών, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου. Είναι πλούσια σε σίδηρο και ασβέστιο ενώ προσφέρουν μεγάλη αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση.

ΣΑΜΑΡΙΑ

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ

Aπό το 1984, τα κρητικά παραδοσιακά παξιμάδια Σαμαριά, παρασκευάζονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της οικογένειας Φαλελάκη, οι οποίες βρίσκονται στα Χανιά της Κρήτης. Χρησιμοποιώντας αρίστης ποιότητας άλευρα, καθώς και φυσικά υλικά Νερό και Ελαιόλαδο, παράγεται προϊόν (παραδοσιακά παξιμάδια), με ιδιαίτερη θρεπτική αξία και πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, η γνώση μοναδικών παραδοσιακών κρητικών συνταγών και η εμπειρία της οικογένειας, αποτελούν την εγγύηση για ένα εξαιρετικό, μοναδικό και ιδιαίτερο τρόφιμο το Κρητικό Παραδοσιακό παξιμάδι.

KOLLECTIVA AEGEAN FLAVORS

KOLLECTIVA

Η Kollectiva είναι μια νέα εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των παραδοσιακών τροφίμων και ποτών. Σκοπός της είναι η αναζήτηση, επιλογή και συγκέντρωση εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς σε όλη την Ελληνική επικράτεια και η ένταξή τους στην οικογένεια “Kollectiva Aegean Flavours” προσφέροντας μια υψηλής αισθητικής διατροφική πρόταση. Όλα τα προϊόντα καλλιεργούνται και παράγονται στην Ελλάδα, και έχουν συγκομισθεί από τους καλύτερους Έλληνες παραγωγούς γεωργικών προϊόντων με μεγάλη εμπειρία στη βιομηχανίας τροφίμων, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, με συνεχείς εξαγωγές και διανομές ανά τον κόσμο.. Η Kollectiva έχοντας στη “φαρέτρα” της περισσότερα από 100 προϊόντα (Ζυμαρικά, Σάλτσες, Μαρμελάδες, Γλυκά κουταλιού, Μέλι, Κρασί, Λάδι, Ξύδι, Σαλιγκάρια, Αλάτια, Λικέρ, Πατέ, Πάστα ελιάς, Ελιές, Σαλάτες, Κομπόστες, Παραδοσιακά γλυκά, Αρωματικά βότανα) συνεχίζει με μεράκι για αναζήτηση νέων ιδιαίτερων προϊόντων και παραδοσιακών γεύσεων από όλη την Ελλάδα αλλά και φυσικά καλλυντικά. Όλα τα προϊόντα έχουν δοκιμαστεί και εγκριθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Δείτε εδώ όλα τα προιόντα της KOLLECTIVA

KARSONS

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ COOKITOS

H "KARSONS" είναι μία αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που έχει σαν κύριο αντικείμενο τα ζαχαρώδη προϊόντα.

Πρωτοιδρύθηκε το 1922 και η πρώτη και δεύτερη γενιά του ιδρυτή ασχολήθηκε με την κατασκευή και χονδρική διάθεση φρουί γλασέ, μαρόν γλασέ, γλυκών κουταλιού και μαρμελάδων.

Από το 1993 λειτουργεί υπό τον σημερινό διακριτικό τίτλο και υπό την διεύθυνση του τρίτης γενιάς Κωνσταντίνου Καρατζάνου με κύριο στόχο, μεταξύ άλλων, τη διάθεση στην αγορά μιας εντυπωσιακής ποικιλίας σύγχρονων προϊόντων που έχουν σαν βάση τη σοκολάτα.

Σήμερα η επιχείρηση με αρωγό την πολυετή εμπειρία και το μεράκι για την διάθεση προϊόντων ανώτερης ποιότητας που παρασκευάζονται μετά από επιλογή των καλύτερων ποικιλιών κακάο, είναι σε θέση να προσφέρει στον καταναλωτή ότι καλύτερο ποιοτικά διαθέτει η αγορά σοκολάτας, αλλά και αρτοσκευασμάτων, σε καλαίσθητες και ελκυστικές συσκευασίες.

Δείτε εδώ όλα τα προιόντα KARSONS

 

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕΛΑΣΜΕΛΑΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ

Η εταιρία «Μελάς» ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση στο Λιγουριό Πελοποννήσου κοντά στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και σήμερα είναι μια από τις κυρίαρχες επιχειρήσεις παραγωγής ελαιολάδου. Η παραγωγή των ελαιόλαδών τους, προέρχεται από ελιές που μεγαλώνουν σε ιδιωτικές εκτάσεις 20 στρεμμάτων βιολογικής καλλιέργιας. Δραστηριοποιείται στον τομέα της συσκευασίας, του μάρκετινγκ και επίσης στην εξαγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου από το 1992. Όλα τα προϊόντα πιστοποιούνται με την ποιότητα ISO 22000-2005. CORON Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο CORON είναι προϊόν της περίφημης τοπικής ποικιλίας ελιάς από την Κορώνη. Τα «λιοστάσια», οικογενειακά κτήματα με υπεραιωνόβια δέντρα, εκτείνονται στην περιοχή γύρω από το βυζαντινό-βενετσιάνικο κάστρο, σε πεδινά και ημιπεδινά εδάφη απέχοντας ελάχιστα από τον θαλασσινό ορίζοντα της Μεσσηνίας. To ελαιόλαδο είναι ανωτέρας ποιότητας και ελέγχεται πλήρως σε όλη τη διαδικασία παραγωγής του, από τη καλλιέργεια των ελαιώνων, τη συγκομιδή, την εξαγωγή έως και την τυποποίησή του.

Δείτε εδώ όλα τα προιόντα της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΛΑ

ΚΡΑΣΙ ΙΚΑΡΙΑΣΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΑΝΤΙΡΗΣ

Ο αμπελώνας του Κώστα Τσαντίρη βρίσκεται σκαρφαλωμένος στις πλαγιές της Προεσπέρας, στη βορειοδυτική Ικαρία που δροσίζεται από την ευεργετική Αιγαιοπελαγίτικη αύρα. Εδώ σε υψόμετρο 450μ. και σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας, καλλιεργούνται σε πεζούλες 60 στρέμματα γηγενών ποικιλιών, με ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση 500 kg/στρ. Μέσα στον αμπελώνα βρίσκεται ένα μικρό οινοποιείο, όπου συνυπάρχουν αρμονικά η παράδοση με τη σύγχρονη τεχνογνωσία διασφάλισης ποιότητας. Εκεί ο καρπός της ικαριώτικης γης μετουσιώνεται σε ιδιαίτερα κρασιά, που παρουσιάζουν ανάγλυφα το χαρακτήρα και τη μοναδικότητα του νησιού. Η αμπελουργική και οινική ιστορία της Ικαρίας, ενός από τους τόπους που διεκδικεί το τίτλο της γενέτειρας του Διόνυσου, πηγαίνει πολύ πίσω στον χρόνο, συναντώντας τον ‘Πράμνειο οίνο’, το φημισμένο υψηλόβαθμο οίνο της αρχαιότητας. Τα αμπέλια που βρίσκονται σε υψόμετρο 50 έως 800 μέτρων, καλλιεργούνται σε πεζούλες διαμορφώνοντας έναν πολύ όμορφο αμπελώνα. Οι δύο σημαντικότερες ποικιλίες του νησιού είναι η λευκή Μπεγλέρι και η ερυθρή Φωκιανό. Το Φωκιανό που καλύπτει περίπου το 70% του Ικαριώτικου αμπελώνα, δίνει κρασιά με χαμηλής έντασης χρώμα, σχετικά υψηλό αλκοολικό βαθμό, φρουτώδη αρώματα, μέτρια προς υψηλή οξύτητα και μαλακές τανίνες. Απολαύστε το με πιάτα πουλερικών με πλούσιες σάλτσες, με ψητά ή μαγειρευτά κόκκινα και λευκά κρέατα αλλά και με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Το Μπεγλέρι δίνει κρασιά με μέτρια οξύτητα και αλκοόλ, με ευχάριστα αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων και νότες μεταλλικότητας. Συνδυάζεται ευχάριστα με φρουτοσαλάτες, φρέσκες σαλάτες, ψάρια και θαλασσινά και γενικότερα ελαφριά γεύματα.

Δείτε εδώ όλα τα διαθέσιμα προιόντα

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣΠΗΓΑΣΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ

Η εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ καλλιεργεί με βιολογικό τρόπο σε 70 ιδιόκτητα στρέμματα στον Μελισσουργό Θεσσαλονίκης πιστοποιημένα προιόντα όπως αρώνια, ιπποφαές, γκότζι και ελληνικά αρωματικά φυτά, με παραγωγή που φτάνει τους 20 τόνους. Την ποσότητα αυτή τη μεταποιεί σε μονάδα που διαθέτει στον Λαγκαδά, ενώ μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζει να επεκταθεί και στην παραγωγή αιθέριων ελαίων και εκχυλισμάτων.

Απώτερος στόχος της επιχείρησης, είναι η γνωριμία και η ένταξη στην ημερήσια διατροφή μας όλων αυτών των διεθνώς αναγνωρισμένων υπερτροφών και βοτάνων.

Δείτε εδώ όλα τα προιόντα της ΠΗΓΑΣΟΣ

 

Φόρτωση ...